Alimente pentru purificare

Pentru ca multe din persoanele pe care le-am intalnit aveau chakra coroana blocata sau nu functiona la parametrii standard, m-am gandit ca ar fi util sa incep cu acest centru energetic. Chakra 7, sau centrul energetic care ne conecteaza la energia universului, este in dezechilibru daca:
– vi se intampla sa aveti ganduri obsesive despre Dumnezeu,
– aveti perspective religioase foarte ferme,
– considerati ca existenta voastra pamanteana este o povara,
– aveti tendinta sa va neglijati necesitatile fiziologice,
– vi se pare ca treceti prin viata intr-un mod mecanic, ignorandu-va complet corpul fizic,
– va simtiti disociat de corpul fizic,
– va duceti existenta in dezacord cu adevarurile voastre spirituale,
– va lipseste credinta intr-o entitate superioara voua,
– uitati deseori sa mancati,
– conversati in mod frecvent cu ingerii si entitatile spirituale mai mult decat o faceti cu fiintele umane,
– va luptati adesea in pastrarea credintei intr-o forma de existenta superioara,
– vi se pare ca, in ciuda oricarei capacitati de a va acoperi necesitatile materiale, va lipseste ceva mai adanc si mai profund.

Diferenta dintre religie si spiritualitate este ca prima are niste granite pe care adeptii nu au voie sa le incalce pe cand spiritualitatea este o chemare la afirmarea legaturii noastre cu Spiritul, Acceptandu-ne ca facnd parte dintr-un plan Divin.

Pentru a ne purifica centrul energetic care ne conecteaza la Divinitate ar fi bine sa introducem in practicile nostre zilnice
1 RUGACIUNEA. Ea este dialogul nostru cu Dumnezeu, iar INTUITIA este dialogul divinitatii cu noi.
2 ELIBERAREA atasamentului fata de hrana. Lectia acestui centru consta in faptul ca adevarata hrana isi are originea in spiritualitatea noastra.
3 PURIFICAREA corpului prin post. Atunci cand postim ne eliberam de energia fizica si de reziduurile care ne impiedica sa avem un spirit curat si clar. Exista diferite tipuri de post, optati pentru varianta cea mai potrivita voua si apelati la ajutorul unui specialist in cazul in care credeti ca aveti nevoie de ajutor. Eu personal de 2 ori pe an aleg postul cu apa alcalina. De obicei primele 3 zile sunt cele mai dificile, dar ultima data nu a mai fost asa, s-a transformat intr-un proces de purificare foarte natural in care am avut doar senzatii placute.
4 POSTITI cu hrana pura. Voi sustine intotdeauna hrana nnu are ingrediente, ingredientele sunt hrana. Asadar fructe si legume proaspere cat mai putin procesate termic, nuci, alune, miere etc…. pe cat posibil nemodificate genetic.
5 SOARELE. lumina lui activeaza in piele vitamina D, ce sustine functia chakrei coroanei.
6 AERUL, oxigenul pur are un efect benefic. Anumite betisoare sau uleiuri aromate pot influenta purificarea chakrei coroana, salvia alba uscata, tamaia, ienuparul sunt cateva dintre acestea.
7 AFIRMATII pentru vindecarea
– Atunci cand ma hranesc, intru in legatura cu spiritul
– Imi iluminez sufletul prin actul sacru al hranirii
– Corpul meu se elibereaza de toxine
– Iubirea si lumina ma inunda si sunt intreg
– Invit stralucirea sufletului meu sa patrunda in fiecare celula a fiintei mele
– Ma umplu de incantare si misterul cosmosului.