Babka Wielkanocna

by admin

Pentru o tava rotunda de 24 cm

  • 120ml lapte
  • 250g faina
  • 1 praf de copt
  • 30ml apa
  • 95g zahăr
  • 1 lingurita rasa sare
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou întreg

  • 1 esenta vanilie
  • 35 g stafide
  • 60 g unt topit la bain maren
  • 70 g coaja de portocala confiata rasa  pentru decor
  • zahăr vanilat sau glasa simpla

Cerneti faina și lăsați-o deoparte. Incalziti laptele și pune-ți-l într-un bol, adăugați 190g faina și amestecati bine. Lăsați să se răcească.

Amestecati drojdia cu apa calduta și lăsați să se odihnească 5 minute. Adăugați 5 g de zahăr și lăsați încă 5 minute. Amestecati cele doua compozitii pana când obtineti o compozitie omogena. Acoperiți cu o folie alimentara pe care o intepati cu o scobitoare, și lăsați sa dospeasca în loc cald pana își dubleaza volumul.

În alt recipient bateti galbenusurile, oul și sarea cu mixerul timp de 5 minute pana obtineti o compozitie spumoasa. Adăugați zaharul și vanilia și bateti timp de 3 minute.

Amestecati oul cu compozitia dospita pana când devine omogen apoi adăugați restul de faina. Bateti cu mixerul timp de 7 minute. Adăugați untul topit și bateti alte 7 minute. Amestecati apoi și coaja de portocala și lăsați la dospit pana își dubleaza volumul.

Ungeti tava cu unt și presarati-o cu faina. Incalziti cuptorul la 170*C.

Cu mâinile ușor umede luați aluatul și transferati-l în tava. Acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați la dospit incaa o oră pana când aluatul umple tava.

Coaceti 35-40 de minute. Cu o scobitoare intepati aluatul, dacă aceasta după ce ați extras-o din aluat rămâne uscata atunci tortul este copt. Scoateți din cuptor și rasturnati-l pe un gratar și lăsați așa pana se raceste definitiv.

Asezati-l apoi pe o farfurie după care puteți decora cu zahăr pudra sau glasa.
PS. Aluatul va fi foarte lipicios, NU adăugați mai multă faina!!!!

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.