Unul dintre simbolurile mele preferate și cele mai folosite Reiki este Cho Ku Rei. Introdus în general în Reiki II, principalele sale caracteristici includ curățarea, deschiderea fluxului de energie și asigurarea protecției.

Fluxul de energie

Poate cea mai unică calitate a Cho Ku Rei este că funcționează ca un „comutator” sau activator pentru a crește instantaneu capacitatea practicantului de a canaliza energia pe măsură ce deschide fluxul de energie de vindecare. Acest simbol poate activa fluxul de energie în toate ființele vii, incluzând plante, animale, precum și ființe umane. Din acest motiv, Cho-Ku-Rei este folosit în mod obișnuit pentru a se conecta cu Reiki la începutul unei sesiuni Reiki sau pentru a sigila activitatea energetică la sfârșitul unei sesiuni Reiki.

Putere

Cho Ku Rei este un puternic simbol multifuncțional care poate stimula fluxul de energie în timpul unui tratament și poate supraalimenta eficacitatea celorlalte simboluri Reiki și a altor instrumente de vindecare, cum ar fi cristalele.

Curățare

Simbolul Puterii are multe calități de curățare și echilibrare. Este util la eliminarea energiei stagnate. Mulți practicanți desenează simbolul CKR pe mâini sau pe punctele chakrei înaintea unui tratament Reiki pentru a curăța și a curăța canalele energetice. CKR poate curăța chakrele, spațiile, obiectele și indivizii.

Protecție

Acest simbol semnificativ protejează și protejează și persoane, obiecte, structuri, animale și plante. Protejează de energia negativă pentru vindecare la toate nivelurile.

Ce înseamnă simbolul Cho Ku Rei?

Simbolul Cho Ku Rei, pronunțat „cho-koo-ray”, reprezintă puterea Universului. Înseamnă: „Plasarea tuturor puterilor Universului aici”. Acest simbol atrage în esență puterea de vindecare a Reiki până la punctul în care este desenat sau proiectat.

La fel cum spiralele CKR se concentrează și se micșorează, simbolul Cho-Ku-Rei acționează pentru a atrage și a concentra energia Reiki și este un instrument puternic pentru a concentra Reiki într-un anumit loc pentru un tratament localizat.

Simbolul CKR este denumit în mod obișnuit „Comutatorul de lumină” deoarece abilitatea sa de a deschide canale de energie și de a amplifica vindecarea cu energie. Este folosit înainte și după oricare dintre celelalte simboluri Reiki pentru a împuternici și a activa fluxul de energie.

Cum să utilizați simbolul CKR în practica dvs. Reiki

Cho-Ku-Rei are multe utilizări. Acestea includ:

Amplifică energia altor simboluri Reiki atunci când sunt combinate într-o singură secvență

 • Desenarea simbolului fiecăreia dintre cele șapte chakre nu numai că le va proteja, dar le va spori activarea
 • Folosind simbolul Cho-Ku-Rei ca auto-tratament. Procedând astfel, blocajele sunt îndepărtate; eliberând astfel energia vitală de vindecare
 • Desenarea simbolului în interiorul unei clădiri sau al unei încăperi elimină energia negativă
 • Crearea simbolului peste alimente și băuturi le stimulează energia pozitivă
 • Desenarea simbolului peste și în jurul unui individ furios sau a unui animal agresiv ajută la difuzarea acelui furie sau agresiune
 • Folosit pe un client în momentul în care începe o sesiune de vindecare va reduce anxietatea clientului
 • Aplicarea Cho-Ku-Rei pe cristale în protocolul dumneavoastră de tratament le va curăța de orice energie negativă pe care le-ar fi absorbit de la clienți
 • Desenarea simbolului peste uleiurile esențiale le va activa și întări calitățile vindecătoare
 • Desenarea simbolului în jurul corpului vă curăță chakrele transpersonale. Chakrele transpersonale sunt în afara corpului tău fizic și dețin chei puternice pentru dezvoltarea ta spirituală
 • Desenarea și activarea simbolului Cho-Ku-Rei înainte de a medita vă va ajuta să vă deschideți către o conștiință mai înaltă… o conștiință care vă poate îmbunătăți tehnicile de vindecare.
 • Protejează-te cu simbolul Cho Ku Rei
 • Când lucrați cu clienții sunteți expus la o varietate de probleme energetice. Aceste probleme mentale, fizice și emoționale generează energie negativă, pe care tu, în calitate de practicant Reiki, o poți absorbi. Există două moduri în care poți folosi CKR pentru a te proteja în timp ce lucrezi cu energia Reiki. Mai întâi, folosind mâna, trageți un cacon în jurul clientului înainte de a începe tratamentul. În al doilea rând, dacă simțiți că desenul cu mâna poate cauza o problemă cu clientul dvs., puteți vizualiza acest cacon și îl puteți înconjura pe client înainte ca ea sau acesta să ajungă pe masa de masaj. Puteți începe de la cap sau, după cum prefer eu, începe cu picioarele.

Mirror CKR sau Reverse CKR

Simbolul CKR poate fi desenat cu spirala atât în sensul acelor de ceasornic, cât și în sens invers acelor de ceasornic. Este posibil să fi văzut ceea ce se numește simbolul Mirror Cho-Ku-Rei, unde simbolul standard este inversat. Se spune că este folosit pentru a extrage energia negativă de la un client sau pentru a elimina excesul și abundența de energie.

Desenul Cho Ku Rei

Simbolul Reiki Power este poate cel mai ușor de desenat dintre simbolurile Reiki. Arată ca o bobină. Există trei pași implicați în desenarea Simbolului Reiki Cho Ku Rei.

Puteți desena fizic simbolul cu un pix sau puteți folosi degetul sau mâna pentru a crea simbolul. De asemenea, puteți vizualiza și proiecta simbolul. Nu există o modalitate corectă sau greșită de a desena simbolul. Cel mai important lucru este să setați dreptul și să intonați numele simbolului de trei ori pentru a activa simbolul.