Crema de mazare cu menta

by admin
  • 500 g mazare
  • 10 frunze de menta
  • 1 ceapa mica
  • 1 tulpina apio
  • 1 cățel usturoi
  • 300 g cartof galben

  • 1 l apa
  • 5 linguri ilei de măsline
  • sare
  • piper
  • un praf de bicarbonat de sodiu

Într-o oala punem uleiul pe care îl incalzim peste care punem ceapa și apio pe care le-am tăiat cubulete mici și cățelul de usturoi zdrobit, le calim in oala cu uleiul amestecand timp de 5 minute. Scoatem cățelul de usturoi și adaugam mazarea și un litru de apa apoi ridicam temperatura la maxim.

Adaugam cartoful curățat și tăiat cubulete mici, sarea și piperul și lasam sa fiarba. Adaugam bicarbonatul care ne va ajuta sa mentinem culoarea verde aprinsă. Dupa aproximativ 20 de minute luam de pe foc, adaugam frunzele de menta și cu ajutorul unui blender transformam compozitia într-o crema fina.

Trecem printr-o sita pentru a elimina eventualele reziduri pentru a ne asigura ca nu avem urme de coji de mazare.

Putem servi cu crutoane aromate după gust.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.