Doro Wat & Injera

by admin

Ingrediente pentru Doro Wat:

  • 3 kilograme de pui dezosat, piept și coapsele tăiate în cuburi de 2cm
  • 2 cepe mari, tocate
  • 4 cuișoare usturoi, tocate
  • 200g unt
  • 250 ml vin roșu
  • 500 ml apa
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de cardamon

  • 2 linguri garam masala
  • 100g cana ardei afumat
  • 1 lingură piper roșu zdrobit
  • 2 lingurite semințe de schinduf ( fan grecesc)
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingură de zahăr
  • sucul de la o lamaie

Pentru Rețeta Injera:

  • 3 cesti de faina 00
  • 1 cană făină de hrișcă
  • 2 linguri de drojdie de copt
  • 2 linguri de drojdie de copt
  • 1 sare de lingurita
  • 4 cani soda
  • 1 cana oțet de orez
  • Ulei pentru tigaie

Pentru Doro Wat

“Toate ingredientele”se pun untr-o oala pe aragaz la foc lent și capac. Gatiti timp de 4-6 ore – în funcție de cât de mic este focul, pana puiul este bine făcut. Faramati apoui puiul cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi sau cu o lingura de lemn.

Pentru Rețeta Injera:

Într-un castron mare amestecați ambele tipuri de faina cu sare și praful de copt. Amestecati cu soda pana aluatul devine omogen apoi amestecati otetul.

Încălziți o tigaie mare pe foc mediu. Turnați uleiul pe un prosop de hârtie și ștergeți tigaia cu aceast prosop. Coaceti aluatul la fel ca pe niște clatite de 8-9 centimetri.

Gatiti timp de 1 minut, apoi folositi o spatula mare, intoarceti Injera si gatiti încă un minut. Continuați pana termiati aluatul. Injera va părea ușor crocantă în tigaie, dar va înmuia imediat când este așezat pe farfurie.

Odată terminat de gătit Injera țineți le la cald și serviti cu Doro Wat Serviți împreună Doro Wat și Injera, punanad pe fiescare bucată de Injera câte puțin Doro Wat.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.