Humus

by Aida Parascan

Unul dintre cele mai indragite antreuri de origine orientala care datorita principalului ingredient, nautul, este foarte satios fiind bogat in proteine, vitamina B si B6, Fier, calciu, vitamina A si C.

Este recomandat in dietele diabeticilor, pentru sanatatea oaselor, pentru sanatatea inimii, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a colesterolului, ajuta sistemul digestiv si cerebrale si nu in ultimul rand reduce inflamatiile. Exista mute retete cu naut dar eu azi am ales sa va prezint reteta mea de humus.

  • 300 g naut uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri pasta de susan (tahini)

  • 1 lingurita seminte de chimion
  • sucul de la o lamaie
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri de partunjel tocat
  • sare

Spalati nautul si lasati-l la inmuiat in apa rece timp de 24 de ore. Curatati usturoiul, tocati-l marunt si caliti-l intr-o oala in care ati pus uleiul de masline.Caliti pana usturoiul devine auriu. Adaugati nautul fara apa in care a stat la inmuiat.

Adaugati alta apa si fierbeti timp de aproximativ 2 ore, pana cand nautul devine moale. Cand sunt gata scurgeti apa si cu ajutorul unui robot blendati pana devine o pasta fina. Adaugati pasta de susan, sucul de lamaie si sare dupa gust.

Amestecati dupa care puneti totul intr-o farfurie si decorati cu ardeiul iute tocat fin, patrunjel si ulei de masline. Pofta buna!!!

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.