Pot chakrele să influențeze sănătatea?

Chakrele sunt asociate cu organele și glandele din regiunea în care sunt situate. Ca atare, au o influență puternică asupra sănătății noastre, stării noastre mentale și relației cu ceilalți. Pe baza diverșilor factori, cum ar fi stilul nostru de viață, mediul și împrejurimile, experiențele trecute etc., chakrele pot fi fie echilibrate, fie dezechilibrate. Dacă o chakră este dezechilibrată, aceasta intră fie într-un mod hipoactiv, fie într-un mod hiperactiv. Funcționarea unei chakre hipoactive sau blocate este fie insuficientă, fie redusă. De asemenea, o chakră hiperactivă înseamnă că există prea multă energie care curge în acea regiune specială și, ca atare, există un dezechilibru în fluxul general de energie în întregul corp.

 

Cum știu dacă chakrele mele sunt blocate?

Deoarece chakrele sunt interconectate, atunci când una dintre ele este dezechilibrată, provoacă o perturbare a funcționalității celorlalte chakre. Acest lucru îi face pe oameni să se simtă deconectați, anxioși, fricoși și, de asemenea, se manifestă ca probleme de sănătate în una sau mai multe zone ale corpului.

 

Pentru a funcționa cât mai bine, chakrele tale trebuie să fie echilibrate. Și pentru asta, trebuie să știi ce fac de fapt chakrele și care sunt câteva dintre lucrurile pe care le poți face pentru a avea grijă de ele.

 

Cum funcționează chakrele și de ce sunt ele importante?

Chakrele acționează ca centre de distribuție. Ei distribuie cele cinci prane în regiunile locale asociate. De exemplu, chakra rădăcinii va distribui „apana prana” în regiunea pelviană și va furniza energie organelor din această regiune. Când o chakră este blocată sau nu funcționează corect, acest tipar de distribuție este perturbat și apar probleme fizice sau psiho-emoționale/energetice.

 

Cum să-ți echilibrezi chakrele

Fiecare chakră se rotește la o anumită frecvență și viteză. Această frecvență și viteză se pot schimba din cauza diverșilor factori precum dieta, stilul de viață, tiparele de gândire etc. Un dezechilibru începe să creeze probleme cu distribuția pranas-urilor. Imaginați-vă ce se va întâmpla dacă un bec de 50 de wați începe să primească o sursă de energie electrică de 500 de wați sau 10 wați! Când vorbim despre echilibrarea sau trezirea chakrelor, ne referim la readucerea lor la viteza obișnuită.

 

Nu există o singură metodă de a vă debloca chakrele, ci mai degrabă mai multe. Cel mai bun mod de a vă debloca chakrele va fi diferit pentru fiecare și este o chestiune de încercare și eroare pentru a afla care metodă funcționează pentru dvs. Iată câteva instrumente și tehnici populare pentru curățarea și echilibrarea chakrelor:

  1. Dieta

Unul dintre principalele motive pentru un dezechilibru în chakre este un dezechilibru al celor cinci elemente din corp. O dietă echilibrată ajută la aducerea echilibrului elementelor corpului.

 

  1. Asanas

Asanele ajută la stimularea chakrelor și la îmbunătățirea funcționării acestora. De asemenea, ei eliberează calea pentru ca chakrele să se vindece singure.

 

  1. Respirația

Respirația ajută la creșterea fluxului de prana în corp și elimină prana învechită.

 

  1. Meditația

Mulți practicanți efectuează meditații pentru a debloca chakrele. Meditația chakrelor calmează mintea și ajută practicantul să concentreze energia către un punct problematic din sistemul chakrelor.

 

  1. Mudras

Chakra Mudra sunt gesturi ale mâinii efectuate de obicei în yoga și meditație pentru a concentra energia acolo unde este cea mai necesară. Pentru a echilibra chakrele, echilibrăm elementul din corp efectuând mudra corespunzătoare.

  1. Reiki-ul

Cu ajutorul simbolurilor prin autotratament zilnic centri nostril energetici in fiecare zi vor functiona din ce in ce mai optim.

 

Pentru a afla mai multe despre exercițiile de respirație yoga și Pranayama, citiți mai departe: „Care este diferența dintre Pranayama și exercițiile de respirație?”

Gândul final

Cele 7 chakre sunt puncte puternice din corpul energetic care vă ajută să mențineți un echilibru fizic și emoțional sănătos în viață. Din acest motiv, este vital să observați aceste centre de energie în mod regulat și să vă luați timp din ziua ta aglomerată pentru a îmbunătăți fluxul de prana către fiecare. La un nivel mai profund, alinierea chakrelor vă poate ajuta, de asemenea, să vă conectați cu adevăratul Sine și să deblocați puterea divină din interior.