Mämmi

by admin

Ingrediente

  • doua linguri de coaja de portocala rasa
  • 200 de grame de faina secara
  • 60 grame de malt de orz praf
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 70 de grame de melasa

Pentru servire frisca si zahar

Puneti un litru de apa intr-o oala cu fund gros, adaugati coaja de portocala si incalziti pana la 60 de grade celsius. Adaugati faina si maltul si amestecati bine, controlati ca temperatura sa nu depaseasca 60 de grade timp de 3 ore, enzimele din malt va lucra cu amidonul din faina de secara.

Daca temperatura trece de 60 grade se distrug enzimele. Incalziti cuptorul la 165 de grade, acum adaugati sarea si melasa, amestecati si fierbeti. Aveti grija sa nu se prinda de fundul oalei, fierbeti timp de 10 minute la foc mediu apoi varsati compozitia intr-o tava de cuptor.

Nu umpleti foarte mult tava deoarece mammi va creste in cuptor, coaceti 3 ore amestecand din 15 in 15 minute in prima ora si jumatate. Serviti-l cald impreuna cu frisca si zahar, il puteti tine cateva zile inainte de a il servi.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.