Orezul perfect pentru sushi

by admin
  • 300 g orez pentru sushi
  • 350 ml apa
  • 3 linguri otet de orez
  • o lingura zahar
  • 1/4 lingurita sare

Spalati orezul intr-un bol pana cand apa devine limpede. Surgeti apa si puneti orezul si apa intr-o oala cu capac. Puneti pe foc sa clocoteasca, dupa care reduceti temperatura la minim si fierbeti timp de 10 minute luati de pe foc si lasati 15 minute deoparte.

Scoateti orezul din oala intr-un bol de sticla, adaugati otetul pe care l-ati amestecat cu zaharul si sarea apoi amestecati cu o spatula de plastic in mod delicat pentru a nu sparge boabele de orez.

Amestecati pana orezul ajunge la temperatura camerei si devine lipicios. Acum este gata pentru a pregati rulourile. Pofta buna

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.