Pashka

by admin

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 170 de grame branza mascarpone
  • 170 grame de ricotta sau urda
  • 65 de grame unt
  • 30 de grame fructe confiate
  • 25 grame de afine
  • 25 grame de nuci macinate
  • 65 grame de frisca
  • un galbenus de ou

  • 45 grame de ahar
  • un baton de vanilie
  • Pentru decor fructe de padure si fructe confiate

Puneti ricottta sau urda intr-o sita pentru a elimina zerul si lasati-o in frigider peste noapte, a doua zi amestecati untul la temperatura camerei cu ricotta si mascarpone pana obtineti o compozitie omogena.  Intr-o oala mica adaugati frisca si o fierbeti, bateti galbenusul cu zaharul dupa care adaugati frisca fierbinte si puneti pe foc mic pana aceasta sa se ingroase pana ajunge la 85 de grade.

Luati de pe foc si adaugati fructele confiate, nucile, afinele si semintele de vanilie, amestecati aceasta compozitie cu branzeturile pana obtineti o compozitie omogena. Montati compozitia intr-o forma de tot, acoperiti-o cu o folie apoi il lasati  timp de o noapte.

A doua zi il scoateti din forma, decorati-l cu fructe scriind XB si fructe de padure  apoi il serviti

Pofta Buna!

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.