Pirozhki

by admin

Pirozhki

  • 1/2 kg de făină 00
  • 2 ouă
  • 70 de grame de unt topit sau ulei vegetal
  • 75 ml de lapte cald
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 ml de apă calduta

  • 1 cub de drojdie de bere
  • 1 lingurita de zahar
  • pentru umplutura
  • 300g brânză de vaci
  • 300g șuncă
  • 300g prosciutto
  • 300g scamorza

În laptele cald, topiti zahărul și drojdia, lăsați să stea timp de aproximativ 10-15 minute.
Cerneti făina, adăugați ouăle bătute anterior, untul, sarea și, în final, drojdia topită.
Frammantati aluatul timp de aproximativ 15 minute până când este omogen și fin.

Aluatul care trebuie să fie moale îl pune-ți în castron și îl transferati într-un loc cald pentru a-l lasa la dospit imp de aproximativ o oră.

Intindeti aluatul cu un facalet obținând o foaie de aproximativ 3-4 mm.
Tăiați cercurile de aproximativ 8-10 cm, așezați umplutura în centrul fiecărui cerc și apoi îl sigilați ca o barcă, prindeți aluatul cu degetele.

Lăsați la dospit încă 10-15.Ungeti ,cu ajutorul unei pensule, cu gălbenuș semilunele formate.
Coaceți la 180 de grade aproximativ 15 minute ..
Bon apétit

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.