Red Velvet

by admin

Ingrediente pentru 3 blaturi

    • 440 g faina00
    • 170 g unt temperatura camerei
    • 3 ouă
    • 450 g zahăr
    • colorant alimentar roșu
    • 16 g cacao amara
    • 6 g vanilie
    • 9 g sare
    • 370g iaurt natural
    • 7,5 g otet de mere
    • 7 g bicarbonat
    • crema de vanilie 50 g

 Pentru a pregăti Red velvet Cake e necesar sa pregătim aluatul pe care îl vom coace în 3 timpi differiti. Începeți prin a bate untul si jumătate din zahăr timp de 10 minute, pana obtineti o compozitie omogena și spumoasa.

Adăugați apoi treptat ouale, unul câte unul alternand cu restul de zahăr. Adăugați apoi cacaoa cernuta, colorantul și vanilia continuand sa amestecati. Topiti sarea în iaurt. Într-un bol mic pune-ți otetul în care veți topi bicarbonatul apoi amaestecati-l cu iaurtul. Amestecati apoi compozitia de unt cu iaurtul alternand cu faina.

Ungeti 3 forme de tort cu diametrul de 24 cm și impartiti aluatul în mod egal în cele 3 forme. Coaceti în cuptorul static preincalzit la 180* timp de 25-30 minute. Intre timp pregătiți crema de vanilie. Amestecati faina cu laptele rece ajutandu-va de un tel. Pune-ți pe foc și fierbeti la foc mic amestecand timp de 10 minute.

Varsati crema obtinuta într-un bol larg, acoperiți cu o folie alimentara și lăsați să se răcească pana ajunge la temeratura camerei. Bateti untul împreuna cu vanilia și zaharul pana devine spumosapoi amestecati cele doua compozitii obținând astfel crema cu care veți umple cele 3 blaturi.

Când blaturile sunt la temperatura camerei Formați tortul alternand după fiecare foaie de blat un strat de crema.

După ce ați pus ultimul disc acoperiți complet cu crema și pune-ți tortul în frigider având grija sa o acoperiți peentru ca aceasta sa nu se usuce sau sa absoarba eventuale mirosuri din frigider.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.