Reteta Risalamande

by admin

Această rețetă pentru Risalamande este în mod corespunzător cel mai faimos și tradițional deșert danez de Crăciun pe care îl puteți face.

Risalamande este o budincă de orez cu vanilie, migdale și frișcă și este servită în mod obișnuit împreună cu sos de cireș e amare cald. Cuvântul Risalamande provine din cuvântul francez Riz à l’amande, care în mod direct tradus înseamnă orez cu migdale. Există multe modalități diferite de a scrie cuvântul “Ris a la mande”, “Ris à l’amande” și “Ris ala mande” doar pentru a numi câteva, dar se spune că cea mai corectă modalitate ar trebui să fie Risalamande, așa că așa este .

Risalamande este mai mult sau mai puțin servit ca un desert de Crăciun imediat după cină, în ajunul Crăciunului. În Danemarca și în majoritatea țărilor nordice și europene, sărbătorim Crăciunul în ajunul Crăciunului și nu în ziua de Crăciun, ca în SUA.

Modul tipic de petrecere a Craciunului se face împreună cu familia, au o cină frumoasă de Crăciun și cadouri de schimb. Cina tipică daneză de Crăciun constă în friptura din carne de porc sau rață servită cu cartofi fierți și glazurați, varză roșie fiartă și sos brun, precum și desertul Risalamande

Pentru 4 persoane timp de preparare 90 minute

INGREDIENTE

  • Budincă de orez
  • 225g orez alb gras (orez de budincă)
  • 100g a pă
  • 1l lapte
  • 1-2 boabe de vanilie (1 baton vanilie)

Risalamande

1 porție budinca de orez danez

Migdale de 150g

2 linguri de zahăr

500ml smantana naturala pentru frisca

Serviți cu sos de cireș

Instrucțiuni:

Începeți prin a face o porție din budinca tradițională daneză de orez. Poți să mănânci budinca tradițională daneză de orez așa cum este, de aceea am făcut o rețetă separată pentru budinca de orez – totuși, poți pur și simplu să urmezi instrucțiunile de mai jos, care se schimbă ușor deoarece este folosit pentru a face Risalamande. Singura diferență dintre cele două rețete pentru budinca de orez este că versiunea Risalamande a budincii de orez are vanilie în ea și nu conține sare. Cu toate acestea, puteți utiliza ambele versiuni ale rețetelor de budincă de orez pentru a face Risalamande, am făcut acest lucru de multe ori.

Pasul 1: Într-o tigaie adăugați orezul și apa. Se fierbe timp de aproximativ 2 minute.

Pasul 2: Adăugați laptele în budincă și lăsați-l să fiarbă în timp ce se amestecă.

Pasul 3: Adăugați vanilia dintr-un baton de vanilie. De asemenea, adăugați și batonul gol de vanilie pe budinca, care are încă multă aromă.

Pasul 4: Se fierbe budinca sub un capac la temperatura scăzută. Orezul are tendința de a arde în tigaie, așa că nu uitați să vă amestecați în mod regulat. Lăsați-l sa fiarba ușor timp de aproximativ 35 de minute.

Pasul 5: Scoateți batonul de vanilie. Acum se face budinca de orez. Lăsați-l să se răcească în frigider înainte de a continua să faceți Risalamande. Ca avantaj, puteți face acest budinca de orez cu o zi în avans.

Pasul 6: Se fierbe puțină apă și se toarnă într-un castron mic. Adăugați migdalele și lăsați-le să se înmoaie în apă fierbinte timp de aproximativ 5 minute. Luați una câte una migdalele și apăsați-le între două degete, astfel încât coaja sa se separe de migdale. Sau cumparati migdale decojite.

Pasul 7: Tocați migdalele și amestecați-le cu budinca de orez răcită.

Pasul 8: Dacă ați folosit rețeta complet tradițională pentru budinca de orez și ați fiert budinca de orez fără boabele de vanilie, adăugați vanilia de fasole la budinca. Acest lucru se face prin tăierea deschisă a fasolei de vanilie și răzuirea semințelor cu ajutorul unui cuțit. Se amestecă vanilia cu 2 linguri de zahăr, se adaugă la budinca de orez rece și se amestecă bine.

Pasul 9: Într-un castron separat, bateți frișca.

Pasul 10: Amestecați ușor frisca cu budinca de orez.

Pasul 11: Risalamande este gata acum. Puneți în frigider până când serviți.

Sfat: Serviți Risalamande cu câteva linguri de sos de cireșe cald. Dacă doriți să jucați tradiționalul joc de migdale danez (mandelgave), lăsați o migdala întrega fără coaja într-unul din paharele sau bolurile în care ați pus desertul Risalamande – care primește migdala câștigă un mic premiu.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.