Semla

by admin

Ingrediente pentru aproximativ de 25 de semla

  • 100 grame de unt
  • 300 ml lapte
  • 15 grame drojdie de bere
  • jumatate de lingurita de sare
  • 2 lingurite de cardamom
  • 1 ou

  • 750 de grame de faina 000
  • o lingurita de drojdie uscata

Pentru umplutura pasta  de migdale frisca

Topiti untul, adaugati laptele si il puneti pe foc pana la 37 de grade celsius, intr-un pahar puneti drojdia si amestecati cu putin din laptele incalzit. Adaugati sare, cardamo,zahar, oua,faina si drojdia praf exact in aceasta ordine.

Amestecati bine aluatul si lasati-l sa se odihneasca jumatate de ora, formati apoi 25 de bilute pe care le puneti intr-o tava in care ati pus hartie de cuptor si il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Ungeti cu ou si coaceti timp de 5 – 10 minute la 250 de grade celsius.

Cand bilulete sunt coapte, taiati o mica parte in superficie, luati miezul si amestecati-l cu migdale, putin lapte pana obtineti o compozitie moale si omogena. Umpleti bilutele cu acest aluat, adaugati deasupra frisca. Acoperiti apoi cu  “caciulita” pe care ati taiat-o, presarati cu zahar pudra si apoi serviti

Pofta Buna!

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.