Spaghete de zucchine cu ton marinat

by Aida Parascan
  • 2 zuccine
  • 1 lime
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • sare, piper
  • 300 g ton rosu
  • sucul de la o lamaie
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingura ulei de susan

Se spala si se taie zucchini cu ajutorul unui spiralizer pentru a obtine spaghetele. Se taie tonul in felii de jumatate de cm. Se pun intr-un bol si se acopera cu sucul de lamaie si portocala si putina sare. se lasa la marinat aproxiamtiv 10-15 minute.

Intr-o tigaie de pune uleiul de masline si catelul de usturoi zdrobit si se aromatizeaza la foc mic timp de 2 minute dupa care se adauga spaghetele de zucchini si se calesc 4 minute la foc tare avand grija sa nu devina moi si sa isi schimbe culoarea.

Se rade coaja de la jumatate de lime si se stoarce pt a obtine sucul apoi se adauga in tigaia cu zucchini si se amesteca. Se aseaza pe farfurie, peste se pun feliile de ton si se condimenteaza cu ulei de susan, sare si piper si se serveste.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.