Tarta cu smochine

by Aida Parascan
  • 150g faina de orez
  • 130 g faina 00
  • 190g zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 800g smochine verzi
  • 165g unt
  • 1 lamaie
  • 6 galbenusuri
  • 100g frisca
  • 8 g gelatina foi
  • un praf de sare
  • 0,5 praf de copt
  • ½ baton vanilie
Incepe prin a amesteca cele doua tipuri de faina cu praful copt. Puneti-le in cuva unui robot, adaugaati untul, 110g zahar, coaja de la o lamaie, un praf de sarecsi 3 galbenusuri si amestecati pana compozitia devine omogena. Puneti aluatul in frigider o ora. Scoateti din frigider si intindeti o foaie de aluat pe care o puneti in forma unsa si tapetata cu faina. Intepati aluatul cu o furculita, acoperiti-l cu o hartie de copt peste care puneti boabe de fasole sau naut. Coaceti in cuptorul incalzit la 180*C timp de 30 minute. Contiuam prin a pregati crema amestecand galbenusurile ramase cu 60 g zahar, amidonul de porumb 1,3 dl moscato si cativa stropi de suc de lamaie. Pune pe foc mediu si amesteca pana devine consistenta. Lasa deoparte sa se raceasca. Incalzeste 1dl de vin moscato si cateva picaturi de suc de lamaie, adaugati gelatina pe care ati inmuiat-o si stors-o inainte. Amestecati pana gelatina se topeste. Adaugati vinul care a ramas si lasati sa se raceasca. Elimina hartia de copt de pe coaja de tarta. Toarna crema in ea si intinde-o pe toata suprafata. Curata smochinele, apoi le taiati si le aseazati peste crema incepand de la bord si continuand spre interior. Toarna deasupra gelatina rece dar care trebuie sa fie inca lichida. Pune tarta in frigider cateva ore. Aseaz-o apoi pe o farfurie dupa care o puteti servi.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.