Tarta de paine cu ciuperci

by admin

INGREDIENTE

  • 2 baghete paine
  • 3 linguri faina
  • o jumatate litru de lapte
  • 200 g. cascaval
  • 5 oua
  • 50 g. unt
  • Sare
  • piper

INGREDIENTE PENTRU SOS

  • 100 g. ciuperci
  • 2 cepe
  • o lingura curry
  • o lingura faina
  • 200 ml. lapte
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE

Amestecati faina cu puțin lapte și incalziti restul laptelui într-o oala. Adăugați faina și fierbeti, având grija sa nu se lipeasca. Luați de pe foc și amestecati cu untul și cascavalul ras, galbenusurile și albusurile batute spuma.

Ungeti o tava de cuptor și puneți pâinea pe care ați tăiat-o pe lung în 2 bucăți, așezată cu coaja în jos.

Adăugați compozitia făcută anterior și coaceti în cutorul pe care l-ați încălzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.

Separat pregătim sosul. Într-o tigaie incalzim câteva linguri de ulei, in care adaugam curry și faina, apoi laptele, amestecand pe foc pana se ingroasa.

Condimentati cu sare si piper, adăugați ceapa și ciupercile. Scoateți tava din cuptor, rasturnati pe o farfurie după care turnati sosul peste și serviti cald.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.