Vita cu dovlecel in sos chinezesc

by admin

INGREDIENTE

  • 250 g. carne de vita
  • 300 g. dovlecel
  • 6 g. ghimbir
  • 6 g. usturoi
  • 15 g. ardei gras
  • 15 g. urechi de lemn
  • 3 g. amidon
  • 6 g. sare
  • 5 g. zahar
  • 50 g. ulei de arahide

  • 6 g. pasta de soia
  • 10 ml. vin pentru gatit
  • 5 g. otet de orez
  • 50 g. apa

MOD DE PREPARARE

Se taie si se pregateste carnea de vita. Se pune carnea de vita intr-un castron si se amesteca timp de 3-5 min cu sosul de soia, vinul pentru gatit, sarea si zaharul.

Se pregatesc legumele: se taie dovlecelul, usturoiul, ardeiul si se scot si se scurg urechile de lemn. Se incalzeste wok-ul, se pune uleiul de arahide, se adauga carnea de vita cateva secunde si se pune pe o farfurie.

Se clateste wok-ul si se pune iar ulei de arahide, se adauga dovlecelul, ardeiul si urechile de lemn, sare, zahar, un pahar de apa si se lasa la foc mare timp de 3 minute. La final se adauga amidonul, apa, vita si otetul de orez.

Pofta buna!

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.