Yorkshire pudding

by admin

INGREDIENTE

  • un vârf de sare
  • 1 ou (mare sau mediu)
  • 125 gr. din făină cusută
  • 300 ml. din laptele parțial degresat
  • ulei sau untura

Folosind o lingură de lemn, turnați treptat oul și laptele în făină și sare, amestecând până când se obține un aluat neted.

Bateți bine și lăsați-o să se odihnească.

Asigurați-vă că cuptorul este fierbinte, în jur de 220 de grade.

Se toarnă un pic de untura sau ulei în diferitele «găuri» ale unei tavi pentru brioșe, sau dacă doriți să obțineți o singura budinca într-o tava normală de tort.

Se pune tava în cuptorul fierbinte timp de 5 minute.

Bateți din nou aluatul și turnați-l într-o cană pentru a accelera operațiunile.

Fără a lăsa uleiul să se răcească, turnați aluatul în găurile din tava, umplând fiecare orificiu pana la jumătate din capacitatea lui.

Coaceti timp de 12-20 minute, timpul depinde de mărimea găurilor, până budinca Yorkshire va deveni bine umflat și colaorat auriu.

Serviți-le imediat.

Pentru a avea succes, încercați să nu deschideți cuptorul în timpul gătitului, utilizați tigăi de metal greu și asigurați-vă că cuptorul și uleiul sunt fierbinți.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.