Există o modalitate specială de îngrijire a cristalelor?

Cristalele care trăiesc pe altare trebuie curățate în medie o dată pe lună. Dacă porți un cristal sau meditezi cu un cristal zilnic, acesta trebuie curățat o dată pe săptămână. (Instrucțiuni de mai jos.) Curățarea este necesară deoarece îndepărtează orice energie densă sau stătută pe care cristalul ar fi putut să o fi preluat din mediul său sau din tine. Este ca și cum ne spălăm pe față pentru a îndepărta murdăria și resturile. Dacă altcineva vă atinge cristalul – pe care doriți să-l evitați – acesta trebuie curățat imediat înainte de a-l purta sau de a-l folosi din nou. Oamenii vor automat să atingă pietrele, deoarece sunt frumoase, strălucitoare și pline de energia ta personală, strălucitoare. Un cristal devine personal în acord cu tine și nimeni altcineva nu ar trebui să-și pună vibrația sau energia pe el. Privește-l astfel: ai împărți rimelul sau o periuță de dinți?

 

Există câteva moduri diferite de a curăța pietrele – puteți face oricare dintre următoarele:

 

Îngropați-le în pământ timp de o săptămână. Întoarcerea cristalelor și pietrelor pe pământ le permite să se curețe și să se reîncarce cu vibrația pământului.

 

Spălați-le în apă sărată: Sarea purifică și absoarbe energia negativă. (Notă: Unele cristale se dezintegrează atunci când sunt umede. Pietrele obișnuite care nu se pot umezi includ: chihlimbar, turcoaz, coral roșu, opal de foc, piatră de lună, calcit, cianită, kunzită, angelită, azurită, selenită. O regulă bună: multe pietrele care se termină cu „ite” nu sunt prietenoase cu apa.)

Lăsați cristalele în lumina lunii timp de trei zile înainte și trei zile după luna plină (sau cel puțin 24 de ore). Energia lunară ajută la curățarea și încărcarea pietrelor, iar lumina lunii este cea mai strălucitoare și mai puternică din punct de vedere energetic în timpul lunii pline.

 

Ștergeți-le cu o cârpă moale și alcool izopropilic pentru a îndepărta amprentele digitale și pentru a igieniza.

 

Arde salvie și trece piatra prin fum pentru că este purificatoare.